Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Ruhuyla Yeniden Ayağa Kalkacağız
Yerel, 07 Eylul 2023 07:20
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Akçadağ Resuluşağı Mahallesinde Akçadağlılarla bir araya geldi. Yapılan hizmetler ve çalışmalar hakkında vatandaşlarla istişarelerde de bulunan Başkan Gürkan, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmenin önemine değindi.
Akçadağ Resuluşağı Mahallesi’nde gerçekleştirilen istişare toplantısında konuşan Resuluşağı Mahalle Muhtarı Ramazan Karaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a zor süreçlerde ilçelerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek, “Kıymetli Başkanım, bu zor süreçte gerek ilçemize gerek köyümüze çok büyük hizmetler yaptınız. Her gün geçtiğim bütün yollar yapılmış durumda. Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinizde asfaltsız yolumuz kalmayacak dediniz ve bunu ilçemizde gerçekleştirerek gösterdiniz. Hemşerilerim adına şahsınıza teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.
Ancar Mahalle Muhtarı Ali Korkmaz, “Sayın Başkanım depreme rağmen ilimize, ilçemize ve köyümüze hizmet edip durmadığınız için yürekten teşekkür ediyorum. Sizinle gelecekte daha verimli çalışmalar yapmaya devam etmek hem Malatya’ya hem de tüm ilçelerin umudu ve beklentisidir” diye konuştu.
Aktepe Mahalle Muhtarı Aydın Coşkun, “Büyükşehir Belediye Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Gerek pandemide, gerek afet felaketi depremlerde kendileri çok yoruldu. Biz biliyoruz, yeri geldi Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız makam arabasında kaldı, yeri geldi özel aracında kaldı. Sahada devamlı bizlerle beraberdi. Yardım ve desteklerini Akçadağ’dan hiçbir zaman esirgemedi. Çok çok teşekkür ediyorum” sözlerini kaydetti.
Milli Boksör Hatice Akbaş da, “Türkiye’nin bir evladı olarak ülkemi temsil ediyorum. 2024 Paris Olimpiyatları’na kota aldım. Malatya’dan oraya gidecek olan ilk Türk sporcu olacağım. Çok mutluyum, çok gururluyum. Teşekkür ediyorum” dedi.
Milli Boksör Rabia Topuz, “Akçadağ’ımızın milli gururuyuz. İnşallah daha güzel günler göreceğiz. Dünya Şampiyonluğuna hazırlanıyorum” sözlerine yer verdi.
Akçadağ Esnaf Odası Başkanı Fatih Şahin, “Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Selahattin Gürkan, depremin üçüncü ayından itibaren bizlerle iletişime geçerek, Akçadağ’da ilk önce konteyner iş yerlerini açmaya karar verdi. Dördüncü ayda Malatya’da ilk Akçadağ esnafı iş yerlerini açarak, hizmete başladılar. Tüm Akçadağ esnafı adına Sayın Selahattin Gürkan Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” şeklinde konuştu.
Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçileri Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce, “Büyükşehir Belediye Başkanımız her zaman hemşerilerimiz, köylümüzün, vatandaşlarımızın yanında olmuştur. Biz bunlara şahidiz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın göreve gelmesiyle MASKİ, Fen İşleri gibi birimlere iş makinelerini belediyemize satın aldı. Şu an Büyükşehir Belediyesine ait iş makineleri sahada çalışmaktadır. Büyükşehir Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkür
ediyorum. Akçadağ’da yapılan grup yolunu örnek vererek söylüyorum ki, 50-60 yıl yapılmayan toprak yollar Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’dan sonra asfaltla buluştu. Covid 19 salgını, 24 Ocak 2020 depremi ve 6 Şubat depremlerinde gördük ki Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan sahadan hiç ayrılmadı. Sağımıza solumuza nereye baksak Büyükşehir Belediye Başkanımızı gördük. Minibüsçüler odası olarak biz 120 bin kişinin deprem zamanı tahliyesini ücretsiz yaptık. Biz bunu Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleriyle yaptık. Mazot bulamadık. NATO’nun mazotu kesildi, minibüs esnaflarımıza verildi ve biz de vatandaşlarımızı güvenli bölgelere taşıdık. Çadır, konteyner noktasında eksiklikler olabilir ama çok büyük destekler alıyoruz. Gerçekten hizmetler yağmur gibi yağıyor. Depreme rağmen Büyükşehir Belediyemizin yaptığı hizmetlerle destan yazılır. Şahsım, köylülerim ve Malatya adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum. Köylerdeki içme suyu sorunu MASKİ sayesinde çözülüyor. 50 yıldır onarılmayan yollar, grup yolları, ara yollar asfaltla buluşturularak köylerimizin ulaşım sorunu giderildi” dedi.
Büyük Birlik Partisi Akçadağ İlçe Başkanı Arif Koyun ise hizmetin her zaman yapıldığını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın da bu konuda çok gayretlerinin olduğunu söyledi.
AK Parti Akçadağ İlçe Başkanı Nuri Karadaş, “Başkanım sizin yaptığınız asfaltlar altından pahalı. Yaptığınız işlerden dolayı teşekkür ediyorum. Pandemi döneminde, depremde böyle hiç durmadan hizmet götüren başka bir il olduğunu da sanmıyorum. İşiniz gücünüz rast gelsin” dedi.
AK Parti İl Başkanı Namık Gören, “Biz zor coğrafyaların insanlarıyız. Netice itibariyle bu coğrafyada kalabilmek, bulunmak, birlik ister, dirlik ister. Bizim dirlik ve birlik olmaktan başka bir çaremiz ne yazık ki yok. 6 Şubat’ta yaşanan felaketin hemen ardından yerelde ve merkezi hükümette bütün kamu kurumlarımız vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçlarını karşılamaları ve barınmalarını sağlamak adına ciddi manada seferber oldular. Bir yandan bu söylediğim ihtiyaçlar temin edilmeye çalışılırken diğer yandan da binlerce konutun temeli atıldı. Bu devlet büyük bir devlet. Rabb’im devletimize güç kuvvet versin. Burada Büyükşehir Belediyemizin ‘tarlada izi’nin olduğunu görmek de beni ziyadesiyle mutlu etti. Yapılan hizmetlerin inşallah harman gibi karşılığının olacağını biliyorum” açıklamalarında bulundu.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi Eyüp Gönültaş, “Yaralı şehrin yaslı insanlarıyız. Yaralarımızı sarmaya, yasımızı tutmaya el birliğiyle devam edeceğiz. 6 Şubat’ta bir yudum suya, bir lokma ekmeğe muhtaç olan insanlarken, bugün geldiğimiz noktada 5 Şubat’taki ihtiyaçları istiyoruz. Yeniden yol, park, su, kanalizasyon diyoruz. Demek ki devletimiz 6 Şubat’tan bu yana o temel ihtiyaçlarımızı gidermiş, el birliğiyle ayağa kalkmışız. Elbette ki evlerimiz yıkık, gönüllerimiz kırık, yaslıyız, yaralıyız. Ama bizde bu yarayı tedavi edecek, bu yası bitirecek inanç da iman da Allah’ın izniyle var. Malatya’da yaraların sarılmasında, depremin ilk saatleriyle birlikte sahada olan zaman zaman arabada, zaman zaman çadırda, zaman zaman koordinasyon merkezinde bir sandalye üzerinde birlikte sabahladığımız değerli
Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve tüm ekibine şahsım ve hepiniz adına saygı, şükran ve hürmetlerimi sunuyorum. Yol medeniyet, su hayat diyoruz. Allah’a şükür içecek suyumuz var, birbirimize kavuşacak yollarımız var. Onları yeniden inşa eden Büyükşehir Belediyemize, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığımıza, MASKİ Genel Müdürlüğü’ne tüm belediye çalışanlarına, Akçadağ Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. 2024 yılının Mart ayında inşallah elbirliğiyle Selahattin Gürkan’la, Malatya’nın yeniden ayağa kalkmasını sağlayacağız diyorum. Malatya ve Türkiye’yi dünyada temsil eden, dünyada Türk’ün yumruğunu Malatya
Akçadağ’da gösteren Hatice Akbaş ve Rabia Topuz kızlarımıza da teşekkür ediyorum” sözlerini sarf etti.
Akçadağ Kaymakamı Adem Topaca da “Devletimiz mahalli ve merkezi hükümet sistemiyle beraber hareket ederek, büyük oranda yaraları sarmış ve hizmetler aynı şekilde devam ediyor. Sıkı bir şekilde hizmetler devam ederken, bir taraftan da mahalli idarelerimiz buradaki vatandaşlarımızın yaşam konforlarını artırmak ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini sizlerin konuşmalarınızdan ve bakışlarınızdan anlamış bulunmaktayım. Sizlerin adına herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, “Büyükşehir Belediyemiz ile tam bir uyum tam bir ahenk içerisindeyiz. Bu çalışmalar içerisinde gün oluyor onların sorumluluk alanında olan alanlara biz destek veriyoruz; gün oluyor bizim sorumluluk alnımızda olan alanlara onlar destek veriyor. Yani Büyükşehir’e veya ilçe belediyesine ait diye bir ayrım içerisinde değiliz. Bu güzel ve gerekli bir uyum. Büyükşehir Belediyesinden destek almadan ilçe belediyelerinin yol sorununu çözmesi mümkün değil. Maalesef bir deprem yaşadık ve kırsal kesim büyük göç aldı. Dolayısıyla kırsalda çok fazla nüfus var. Dolayısıyla yol konusu çok önemli hale geldi. Büyükşehir Belediyesi çalışırken biz de boş durmuyoruz ve kendilerine destek veriyoruz. Karamağara’dan Ancar’a kadar olan alanda yol çalışması başladığında yolu Akçadağ
Belediyesi genişletti. Malzemesini Akçadağ Belediyesi serdi, asfaltını da sağ olsun Büyükşehir Belediyemiz döktü. Bu güzel bir işbirliği, güzel bir ahenk, güzel bir uyum. Bunu her alanda devam ettirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Borcu olmayan, az çok parası olan bir belediye durumundayız. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyoruz. Akçadağ Belediyesi olarak emrinizdeyiz” şeklinde konuştu.
BİZİM ŞEMSİYEMİZ GÖKYÜZÜDÜR
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Akçadağ Resuluşağı Mahallesi’nde yaptığı konuşmada “Biz hizmette güneş gibi olacağız” dedi.
Başkan Gürkan, “Malatya 6 Şubat’ta büyük bir deprem geçirdi, bin yılın felaketi, kıyametin provası gibiydi. Bu ağır bir imtihan. Malatya’da sadece 121 bin vatandaşımızı minibüslerle tahliye ettik. 101 bin vatandaşımızı uçakla gönderdik. 70 bin vatandaşımızı demiryolu ile gönderdik. 30 bin vatandaşımızı feribotlarla Baskil tarafına gönderdik. Eksi 20 derecelerde, kar, kış, tipi gibi çok ağır şartlar vardı. Hepimizin psikolojisi bozuktu. Enkaz altında sesler geliyor. Sizlerden şunu rica ediyorum: Bizim buradaki varlığımız tüm insanları kucaklamaktır. Bizi sevsin, sevmesin; oy versin, vermesin yaratılanı severiz, yaratandan ötürü. Biz kavga için gelmedik. Bizim işimiz sevgi işi, gönüller yapmaya geldik. Yunus Emre’nin dediği gibi ‘Gelin tanış olalım işi kolay kılalım, sevelim sevilelim; dünya kimseye kalmaz.’ Köy yerlerinde ben
öğretmenlik yaptım. Köy yerlerinde bazen kişiler arasındaki duygusal husumetler diye tabir edelim, ‘yönetimi etkiler, gelecek hizmeti etkiler’ gibi bir yapı formatı bizim toplumumuzda var. Daha doğrusu bu feodal toplumların genel özellikleridir. Ama siz gayet müsterih olun. Bizim şemsiyemiz gökyüzüdür, dedik. Biz hizmette güneş gibi olacağız, dedik. Gözünü, perdesini kapatmayan, güneşin ısısından nasıl yararlanıyorsa bizim hizmetlerimiz de o anlayış içerisinde olacaktır.
Akçadağ’da şu ana kadar 725 kilometre asfalt serimi yapılmıştır. Asfalt bakım onarımı 460 kilometre. Asfalt yama 18 kilometre. Yeni açılan yol 45 kilometre. Genişletilen yol 57 kilometre. Stabilize yapılan yer 57 kilometre. Sanat yapıları: 1 köprü, 1 menfez, 3 kilometre taş duvar. 110 bin metrekare kilit taşı yapıldı. 309 bin metre içme suyu şebekesi hattı döşendi. 137 kilometre kanalizasyon hattı döşendi. 15 su deposu yapıldı. Artıma tesisi yapıldı. 70 kilometre sulama borusu dağıtıldı. 7 kilometre sulama kanalı yapıldı. 49 adet sondaj yapıldı. 8 adet de fosseptik çukuru yapıldı. Akçadağ’da, Ören’de; Kültür merkezleri, meydanlar, parklar yapıldı.
SEVGİNİN OLDUĞU YERDE BEREKETİN OLDUĞUNU UNUTMAYIN
Bu sene Türkiye’deki tüm Büyükşehir Belediyelerinin toplam bütçesi kadar yol ve asfalta para harcadık. Bu rakam 5 milyar liranın üzerinde. Bu Allah’ın bir bereketidir. Bu rekor geçmişte de kırılmamış; bundan sonra da kırılması mümkün değil. Büyük felaket yaşadık. Birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde inşallah yeniden ayağa kalkacağız. Şartlarımız ağır, yolumuz uzaktır. Ama sevginin olduğu yerde bereketin olduğunu unutmayın. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi yol medeniyettir. Biz tüm vatandaşlarımızın medeniyet ile su ile altyapı ile tanışmasını istiyoruz. Sosyal, kültürel, park bahçeler, ulaşım gibi her türlü ihtiyaçları karşılansın istiyoruz. Evimizin eksiklikleri 100 yaşına gelsek de bitmiyor. Şehir de büyük bir evdir, biz büyük bir aileyiz. Bazen aramızda dargınlıklar, kırgınlıklar olur; ama biz bir aileyiz. Bu ailenin birliğini düzenini sağlamak da biz yöneticilere ve muhtarlara düşer. Demokrasi eğer bir nehirse, o nehri kaynaklarla besleyen muhtarlardır. Muhtarlar, seçilmişlerin en adilidir. Hiçbir parti kimliği altında değillerdir. Sadece kendi kimliği ile çıkıp seçilen insanlardır. Güvenilen insandır. Dolayısıyla biz size inanıyoruz, güveniyoruz. Bu memleketin de sorunlarını biliyoruz. Hep birlikte el ele vererek bu sorunları aşacağız.
Biz şu anda günlük 25 milyon bitüme para veriyoruz. MASKİ’ye günlük 25 milyon altyapı için para veriyoruz. Yıkımla birlikte günlük 600-650 civarında patlak oluyor. 73 tane konteyner kentimiz var. Yeni bir şehir de kenarda kuruluyor. Konteyner kentlerin altyapısı, suyu, kanalizasyonu, elektriği, drenajı ve asfaltı yapılıyor. Bir konteyner kentin ortalama 60
kilometre su şebekesi, 60 kilometre kanalizasyonu, 60 kilometre elektrik altyapısı, 60 kilometre drenajı, 60 kilometre de asfalt veya kilit taşı var. Belediyemiz toplamda 22 bin kilometre altyapı yaptı. Cumhuriyet tarihinde bunun bir örneği yoktur, bir daha da örneği olmaz.
HİZMETİ İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞANLAR VAR
Gelecek siyasi istikballeri için yapılan hizmeti küçümsemeye çalışan, küçük hesaplar içinde olan küçük insanlar var. Hizmeti itibarsızlaştırmaya çalışanlar var. Onlara lütfen itibar etmeyin. Bu şehir kendi küllerinden yeniden ayağa kalkacak. Malatya mazisine layık istikbale hazırlanacak. Bu şehir M.Ö. 8 bin yılında Cafer höyükte sel geldiği için Aslantepe’ye göçmüş. M.S. Aslantepe’de deprem olduğu için Eski Malatya’ya gelmiş. Eski Malatya’da ordu kışladığı
için şimdiki Malatya’ya gelmiş. Şimdiki Malatya’nın da yerini değiştirmeyeceğiz. Bunu herkes bilsin. Onun için yerinde dönüşüm diyoruz. Ama sağlam evler yapacağız.
20 yıldır Belediye Başkanlığı yapıyorum. Ruhsat verdiğimiz yapıların 1 tanesinde hasar var mı? Doğru iş yaparsanız problem olmaz. Doğru iş yapacağız ve doğru iş yapanları tercih edeceğiz. Küçük hesaplarla, duygusal atmosferlerle bir yere varamayız. Allah doğruyu yanlışı görmeyi bize nasip etsin. Pembe tablolarla aldatanlardan bizi uzak etsin. Muhtarlarımız da gayet müsterih olsun. Eksiklerimiz vardır; tabi ki olacak. Ama şunu belirtmem gerekir ki Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığının tarihte hiçbir örneği yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımız bizi 2 defa Bakanlar Kuruluna götürdü. Malatya’ya özel hususiyet gösteriyor. Bütün bakanlardan ne istediysek ‘yok’ ile karşılaşmadık. Hizmet yetişmiyor. Yeni beton santralleri kuruyoruz. Yeni hizmet binaları kuruyoruz. Bunların hiçbirinde durmak yok. Onun için durmak yok yola devam diyoruz” dedi.
Yerel, 07 Eylul 2023 07:20
Yorumlar (0)